Savirinne

Savirinne

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

KierrätyspuutarhaOlen keväällä ja kesällä penkonut  mummolan aarteita ja raahannut niitä pihalle. Minusta ruostunut maitotonkka on tosi kaunis! Tonkissa on tuttuja tarinoita; osassa lukee isoisän nimi ja kylä, osassa lukee isoäidin nimi tai ihan maatilan nimi. Kun olin lapsi, mummolassa oli vielä lehmiä, kanoja ja myöhemmin kalkkunoita. Muistan aina kun lehmät päästettiin laitumelle ja niille sai antaa heinää sähköaidan raosta. Ihan jokaikinen kesä piti kokeilla myös sähköaidan voimakkuutta... :) Heinäkuussa tehtiin heinätöitä ja silloin meillä lapsilla oli omat tehtävät ja huvit; hypittiin heinäkasoissa ja tehtiin majakäytäviä ja labyrinttejä niin heinäladossa kuin pellolla.
 
Haljennut tervapata istuu kauniisti punaisten pelargoonien  ja minun jo kauan sitten punaiseksi maalaaman pienen maitokannun seuraksi. Äidin sisarukset olivat ilmeisen urheilullista porukkaa sillä myös rautakuula on mummolan löytöjä.
 
Vanha aura kiven päällä on on savirinteen talon aarteita. Kivet on osin pihasta löytyneitä, mutta  myös kierrätettyjä ja saaatuja. Saimme samalle tontille rakentavalta naapurilta monen kokoisia luonnonkiviä, pihalaattoja ja vanhoja puretun saunarakennuksen tiiliä. Tiiliä on ladottu kesäkeittiöön pihagrillin virkaa toimittavien kaminoiden seuraksi. Osa odottaa kuitenkin vielä inspiraatiota...
 
Kasvien suhteen on sama, suurimman osan perennoista olen saanut ystäviltäni ja mummolasta. Kuvan kuunlilja on saatu ystävältäni Nummelasta, hehkeä vanha pioni on vanhan talon pihasta Kauniaisista. Daaliat ovat naapurilta vaikka toki osa perennoista ja kesäkukista on ihan kaupastakin.


Nyt ollaan koko porukka lomalla! Nauttikkaa tekin kauniista ilmoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti