Savirinne

Savirinne

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Auringon värit ja syksyn kirpeys

    

Tässä on kuvia meidän syksyiseltä pihalta. Muutama kesän kukka tässä vielä kukkii. Kuvassa näkyy meidän hieno kesäkeittiön tulisija, joka siis koostuu kahdesta kapeasta kaminasta ja vanhoista tiilistä. Siinä on kesällä grillailtu hampparipihvejä ja makkaraa ja kaunis se minusta on.

Syksyn fiilis on minusta hieno. Hektinen kesän kasvu laantuu ja kasvit varustautuvat talveen. Minä käveleskelen kasvien ympärillä ja peittelen heitä lehdillä. Kuunlijan lehdet tykkään leikata pois, muuten jätän mieluusti talventörröttäjiä. Tämän syksyn värit ovat olleet tosi upeita. En ole edes raaskinut haravoida lehtiä, kun ne ovat niin kauniita. Meillä oli myös upea kultainen vaahteraportti, mutta nyt vaahteran lehdet ovat lakastuneet...

Nyt istun vällyn alla flunssaisena takkatulen lämmittäessä ja sisällä talossa olevat asiat alkavat taas saada hieman huomiota. Hei, kertokaa mulle kuinka kummassa viherpeukalon sisäkukat on niin ankeassa kunnossa? Ensi kesänä kannan ne kaikki ulos, jos enää ovat hengissä.

Huomenna varmaankin laitetaan leikkimökkiin valot talvenajaksi. Mietin kanssa pelargonien talvettamista, miten ihmeessä onnistun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti