Savirinne

Savirinne

lauantai 2. marraskuuta 2013

Puhdistus


Tämä ei ole kirja-arvostelu Puhdistus kirjasta, vaan ajatuksiani hyvinvoinnista, ruoasta ja paastosta. Ajattelin kirjoitella tästä, koska kehokuuri herätti tutuissani, niin paljon kiinnostusta ja kuhinaa :).

Arvostan puhdasta ja terveellistä ruokaa. Pyrin tekemään ruoan oikeista,  kokonaisista  raaka-aineista, jotka mummonikin olisi tunnistanut. Lisäksi olen ennen lasten syntymää paastonnut aina silloin tällöin mehupaastolla. Miksi puhdistautuminen ja miksi paasto?  Terveydelliset syyt on minulle tärkeitä. Olen luvannut lapsilleni elää pitkään! Saan paastosta virkeyttä ja energiaa ja koen että elimistöni kaipaa silloin tällöin puhdistautumista. Erään kerran paaston loppuvaiheessa suuhuni tuli rautatablettien maku... Tuttu maku vuosien takaa -siis ajalta jolloin olin puolet nuorempi, eli alle 15-vuotias! Edellisestä johtuen minulla on vahva omakohtainen kokemus siitä että paasto todellakin puhdistaa elimistöä.

Tänä vuonna olen harkinnut paastoa pitkään. Tuntui että syksy väsyttää ja energiat on vähissä... Mehupaasto ei houkuttanut enää, tuntuu liian rankalta ja erilaiselta, kuin mitä pidän hyvänä ruokavaliona. Siirryin googlailemaan detox ja paasto: vihreät smoothiet tuntuivat vähän extremeltä. Sitten löysin kehokuurin, jossa tavoitteena on syödä terveellisesti, puhdistaa ja tasapainottaa elimistöä,  ruoansulatusjärjestelmää ja hormoonitoimintaa. Bingo, sopii mulle!

Kehokuuri on Nasan astronauteille kehitetty. Siinä tavoitteena on saada astronautit SUPER terveeksi, ennen kun singotaan ne uusiin haasteisiin kiitoradalle... Kuulostaa vaikealta, mutta on ihan simppeliä: syödään terveellistä, ei käsiteltyä, kokonaista (whole food) perusruokaa, varmistetaan lisäravinteilla, että keho puhdistuu ja palautuu, on energiaa, sekä tietysti mineraali  ja vitamiinitasapaino kunnossa. Kuurin aikana syödään terveellisesti 4 kertaa päivässä, mikä on minulle enemmän kuin normaalisti. Juodaan teetä, syödään vihreitä salaatteja sekä kanaa, kalaa ja kanamunaa. Vältetään suolaa, sokeria, alkoholia ja kahvia. Ravintolisät auttavat puhdistamaan ja tasapainottamaan ja uudistamaan elimistöä. Kuuri kestää 28 päivä ja sen jälkeen vielä 90 päivää tasapainotusta.

28 päivää osui minulle tosi, tosi kiireiseen aikaan, monta rautaa on tulessa töissä ja monta työtäkin on, lisäksi on ollut messupäiviä, lasten synttäreitä, juhlat töissä ja vaikka mitä. Kaupassa on käynyt yhtä harvoin kuin ennenkin, kassin sisältö on vihreämpi kuin ennen. Ruoat on tehty ilman suolaa koko porukalle, muille lisätty hieman perunaa, riisiä ja kastiketta. Välillä on muulle porukalle jättikattilallinen keittoa.  Itselleni olen tehnyt herkkuja kuten inkiväärikana, limelohta..  Liikuntatottumuksia en ole kovin paljon vielä muuttanut, lenkkeilen koirien kanssa paljon, ulkoilen, raadan remppaprojekteissa. Tänään istutettiin orapihlaja-aitaa koko päivä. Ohessa hieman erilainen kehokuuri tarina,  linkki blogiin: Aino on fitness tyyppi ja myös juuri läpikäynyt kehokuurin ja antanut aivan loistavia herkkuvinkkejä!

Nyt on kehokuurin ensimmäinen vaihe ohi. Ergiaa riittää, virkeä ja hyvä olo kropassa ja kilojakin hävisi kesästä kymmenen!  Parasta on, että ensimmäistä kertaa sain päänsäryn pois ilman lääkkeitä ja että löysin itselleni hyvän tavan syödä terveellisesti! Tästä jatkuu kehokuurin tasapainotusvaihe, eli 90 päivää. Samalla pidän vihreät ruokavaliossani ja  jätän kahvin, suolan ja sokerin arjestani pääosin pois kokonaan, sillä en osaa enää kuvitella miksi luopuisin hyvästä olosta?

Tästä on muitakin seurauksia, palan halusta auttaa myös muita! Laita viestiä jos haluat kuulla enemmän ja saada kehokuuriohjeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti