Savirinne

Savirinne

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Maar-ras-kuu

Tutkailin talon piirustuksia ja vanhoja lupapapereita. Sieltä löytyi tieto, että talon nimi on alkuperäisten asukkaiden sukunimen mukaan Villa Sirkiä. Talo on ALKOlaisten tontilla ja ALKOlaisten korttelissa ja tähän kuuluu myös ALKOlaisten venepaikkaoikeus. Venettä ei kylläkään ole, mutta aika paljon löytyy vanhoja ALKOn puulaatikoita, joita otan takuulla käyttöön. Villa Sirkiä nimi on ihana yhteensattuma, sillä rakas maalausapulaisystäväiseni on samanniminen.
Talosta, joka on siis rakennettu 1950-luvulla, löytyi myös piirustuksia. Kun olohuoneeseen puhkaistiin kulkuaukko ja komerot poistettiin, niin komeron ylänurkasta löytyi tiukassa rullassa nippu vanhoja piirustuksia komeron yläoven karmin takaa. Piirustukset on useimmat päivätty 1938, niissä on venäjänkielistä kirjoitusta ja vaikuttavat olevan vesiväriluonnoksia teatterin tms puvustuksista ja lavastuksista. Todella hienoja! Niistä joskus kuvia tulevaisuudessa. Niistä voisi mukaellen tehdä lukiolaiselle vanhojenpäiväpuvun.
Keittiö on valmistunut ja 'kaikkeni annoin' sanoi keittiön kunnostanut Mikko. Olen samaa mieltä ja tosi tyytyväinen lopputulokseen! Pientä omaa säätöä on vielä tulossa: kello seinään, muutama seinälle kiinnitettävä hylly ja mökiltä pitäisi saada vanha astiakaappi kotiinkutsuttua. Keittiö testattiin jo pikkuihmisen 9vee synttäreillä noin parinkymmenen hengen voimin. Synttärikakku paistettiin uudessa sähköuunissa. Kerron tämän siis todistaakseni, että osa meistä on oppinut käyttämään uunia :). Täytyy tunnustaa että se on 16 vuotias leipuripikkuihminen, eikä äiti-ihminen.
Heti synttäreiden jälkeen aloitettiin kylppäriprojekti. Vessanpytty löytyy nyt kellarista ja samoin väliaikaissuihku. Tänään on kaikki pinnat purettu ja helpotuksekseni kaikki seinät, lattia ja katto on ollut vesieristetty todella huolella ja ei ole ollut kosteusongelmia... Phuuuh!
(Siirretty Marraskuun 2012 kirjoitus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti